Skip to main content

Γιατί παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας στη Χιλή

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Υγείας στη Χιλή έδωσε στον πρόεδρο Σεμπάστιαν Πινέρα ο Χάιμε Μάναλις, θεωρώντας όπως είπε υπεύθυνο τον εαυτό του για τη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα.

Ο Χιλιανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι παρά τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στους κατοίκους της πρωτεύουσας Σαντιάγο πάνω από έναν μήνα τα κρούσματα είναι χιλιάδες καθημερινά και οι νεκροί αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

Η Χιλή έχει φτάσει στις 184.449 κρούσματα με 3.383 νεκρούς

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται, κυρίως στην μητροπολιτική περιφέρεια του Σαντιάγο, με τα κρούσματα να αυξάνονται σε μία  χώρα των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, παρά την επιβολή καραντίνας στα 7 εκατομμύρια των κατοίκων.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.