Skip to main content

Νέα εξαγορά από τη Pharmathen

Επιβεβαιώνει την προσήλωση της στην καινοτομία και την αφοσίωσή της στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Τη δυναμική της στην αγορά αποτυπώνει τελευταία η Pharmathen καθώς, έπειτα από την συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας για την ανάπτυξη θεραπειών και τεχνολογικών καινοτομιών με βάση τη βιοτεχνολογία, ανακοίνωσε την εξαγορά της CBL Patras, εταιρείας καθετοποιημένης παραγωγής πεπτιδίων υψηλής τεχνολογίας και εγκεκριμένης από τον FDA.

Η Pharmathen έχει αναπτύξει ένα από τα πιο προηγμένα χαρτοφυλάκια ενέσιμων προϊόντων βραδείας αποδέσμευσης (LAI), σκευάσματα ελεγχόμενης αποδέσμευσης (Sustained Release Oral Solid) και οφθαλμικά τα οποία παράγονται στην Ελλάδα και έχουν έγκριση από τον FDA και από την ΕΕ.

Με την εξαγορά της CBL επιβεβαιώνει την προσήλωση της στην καινοτομία και την αφοσίωσή της στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη θέση της στην παγκόσμια αγορά των θεραπευτικών πεπτιδίων, η αξία της οποίας εκτιμάται σήμερα στα 38 δισ. ευρώ και αναμένεται να φτάσει τα 100 δισ. ευρώ έως το 2033.

Αναφερόμενος στην εξαγορά, ο διευθύνων σύμβουλος της Pharmathen Δημήτρης Καδής, επεσήμανε ότι αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση της Partners Group να επενδύει και να δίνει συνεχώς ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη της Pharmathen, ήδη από την εξαγορά της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2022. Ενώ, ο Κλεομένης Μπάρλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CBL πρόσθεσε ότι η εν λόγω συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω τη διεθνή φήμη των δύο εταιρειών, ενώ θα προωθήσει τον ελληνικό φαρμακευτικό κλάδο στην ΕΕ και παγκοσμίως.