Skip to main content

­Στρατηγική συμφωνία του Ιατρικού Αθηνών με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Για την εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής

Στα νοσοκομεία του ομίλου Ιατρικού Αθηνών θα εκπαιδεύονται στο εξής οι φοιτητές Ιατρικής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, έπειτα από το μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας που υπέγραψαν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Χρήστος Αποστολόπουλος με τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Χριστόφορο Χατζηκυπριανού.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής στα υψηλής τεχνολογίας και στελεχωμένα με κορυφαίους επιστήμονες νοσοκομεία του ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η έναρξη της εκπαίδευσης αρχίζει από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα στοχεύει στην παροχή διαρκώς ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας ενώ, έχει αποδείξει πως αποδίδει τεράστια βαρύτητα στην εκπαίδευση και την έρευνα. Θεωρεί δε κρίσιμη, ιδιαιτέρως στο επιστημονικό πεδίο της Ιατρικής, τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την εφαρμοσμένη ιατρική.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενός από τα πιο σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης και μέλος της Galileo Global Education, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Οργανισμού, με δίκτυο 54 ιδρυμάτων, σε περισσότερες από 80 πανεπιστημιουπόλεις σε 10 χώρες, στο οποίο σπουδάζουν περισσότεροι από 170.000 φοιτητές.