Skip to main content

ΙΣΑ: Να καταργηθεί το clawback γιατί απειλεί τη βιωσιμότητα των Φορέων ΠΦΥ

Ο ΙΣΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έχει προβεί σε ενέργειες «για τη διευθέτηση του χρόνιου αυτού προβλήματος»

Την κατάργηση του clawback, για το μήνα Μάρτιο, για μικροβιολογικές εξετάσεις που είναι σχεδόν 45% και αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο ΙΣΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έχει προβεί σε ενέργειες «για τη διευθέτηση του χρόνιου αυτού προβλήματος που απειλεί τη βιωσιμότητα των φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» και «στηρίζει τις πρωτοβουλίες των κλινικοεργαστηριακών ιατρών και τάσσεται στο πλευρό τους, διεκδικώντας την κατάργηση του άδικου αυτού μέτρου που εάν συνεχιστεί θα οδηγήσει σε κατάρρευση την ΠΦΥ στην οποία στην στηρίζεται το 90% της Δημόσιας Υγείας».

Να θυμίσουμε ότι προχθές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ) και η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), με επιστολή τους στο υπουργείο Υγείας ζήτησαν συνάντηση με το νέο υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να συζητήσουν το σοβαρό θέμα του clawback στις διαγνωστικές εξετάσεις.