Skip to main content

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά στις 14/6

EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΙΝΑΠ: Τα λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων διογκώνονται εκθετικά κάθε ημέρα που περνάει

Σε στάση εργασίας, την Τετάρτη 14/06/23, από τις 11:00 έως τις 15:00, και σε συγκέντρωση στις 13:00 στο υπουργείο Υγείας καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς Αθήνας – Πειραιά το δ.σ. της ΕΙΝΑΠ.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς, «τα λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων διογκώνονται εκθετικά κάθε ημέρα που περνάει, ενώ η εργασιακή υπερεξόντωση των ελάχιστων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες εναπομεινάντων υγειονομικών έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής». «Η υποβάθμιση και εγκατάλειψη του ΕΣΥ επί δεκαετίες έχει οδηγήσει στην δημιουργία ενός δυστοπικού περιβάλλοντος που έχει αρνητική επίπτωση στην παρεχόμενη περίθαλψη. Η υποστελέχωση, η συνολική υποχρηματοδότηση του συστήματος, οι χαμηλές αμοιβές, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, δεν επιλύονται με την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών των νοσοκομείων, ούτε με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ούτε με την προκήρυξη θέσεων συντονιστών διευθυντών» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί «την επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου πριν τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012, προσλήψεις τόσο γιατρών και νοσηλευτών, όσο και όσων άλλων ειδικοτήτων απαιτούνται, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς όλων των υγειονομικών (13ο και 14ο μισθό, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας), κατάργηση των νόμων που ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία και αποκλειστικά δημόσια, υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους τους κατοίκους της χώρας».