Skip to main content

Αιμοδοσία στο Delphi Economic Forum

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου στο κτήριο Αμαλία.

Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας πραγματοποιεί η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Bloode στο Delphi Economic Forum.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου στο κτήριο Αμαλία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Bloode, η Ελλάδα κατατάσσεται -σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται σε δότες αντικατάστασης. Στην Ευρώπη, μόλις 6 χώρες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Για αυτό τον λόγο ιδρύθηκε το Bloode, η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που στοχεύει στην 100% κάλυψη των αναγκών σε αίμα από τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, δηλαδή από άτομα που προσφέρουν τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο αίμα.

«Στα 8 χρόνια λειτουργίας μας, έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 αιμοδοσίες και μέσα από τις δράσεις μας έχουμε βοηθήσει περισσότερα από 220.000 άτομα» προσθέτει το Bloode.

Επισημαίνει, δε, ότι η περίοδος μετά το Πάσχα χαρακτηρίζεται από μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών με αποτέλεσμα να παρατηρείται ανεπάρκεια στα αποθέματα αίματος την περίοδο του καλοκαιριού.