Skip to main content

Φωτιστικά τεχνολογίας LED και στις σήραγγες Τ1 & Τ2 των Τεμπών

Πριν και μετά την τοποθέτηση LED φωτισμού / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αποκλεισμός ρευμάτων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση στο διάστημα 16-30 Νοεμβρίου

Με φωτισμό LED τελευταίας τεχνολογίας αντικαθιστά τον συμβατικό φωτισμό στις σήραγγες Τ1 και Τ2 των Τεμπών η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και γίνεται ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα με φωτιστικά LED σε όλα του τα φωτισμένα τμήματα.

Έτσι, επιτυγχάνει βελτίωση της ορατότητας για τους αυτοκινητιστές, μειώνει την πιθανότητα ατυχημάτων και ενισχύει την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, μειώνει σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας και υπηρετεί τη βιωσιμότητα, ενώ μειώνει την εγκατεστημένη ισχύ κατά 67%.

Η εγκατάσταση του συστήματος φωτισμού LED στις δύο σήραγγες του έργου θα ξεκινήσει από το ρεύμα προς Αθήνα με αποκλεισμό του από τις 16 Νοεμβρίου (07:00) έως τις 23 Νοεμβρίου (07:00) και θα ακολουθήσει η αντικατάσταση του φωτισμού στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη με αποκλεισμό του από τις 23 Νοεμβρίου (07:00) έως τις 30 Νοεμβρίου (07:00).

Με στόχο τη συνεχή βελτίωση της οδικής ασφάλειας και συμμάχους την τεχνολογία και την καινοτομία, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αναλαμβάνει συστηματικά, όπως επισημαίνει, πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία, μεριμνώντας παράλληλα για τη διατήρηση διαθέσιμων πόρων για τις επόμενες γενιές.

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Φωτισμός LED στις σήραγγες