Skip to main content

Ην. Βασίλειο: Εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε 800.000 σπίτια χαμηλού εισοδήματος

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάστηκε με τον προμηθευτή ανανεώσιμης ενέργειας Solarplicity για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε 800.000 νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα ηλιακά πάνελ θα παρέχονται δωρεάν στους ενοικιαστές και αναμένεται να μειώσουν τους λογαριασμούς τους ενέργειας κατά εκατοντάδες λίρες, σύμφωνα με το BBC. Περίπου 1.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από το έργο, με την πλειοψηφία των οποίων να προσφέρεται σε βετεράνους του βρετανικού στρατού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Διεθνούς Εμπορίου, Γκρεγκ Χαντς, ορισμένα από τα φτωχότερα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα, χάρις σε μια επένδυση 160 εκατομμυρίων λιρών από την ολλανδική εταιρεία Maas Capital. Η Solarplicity έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται με περισσότερους από 40 ιδιοκτήτες, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων τοπικών αρχών στην Ουαλία και την Αγγλία.

«Παράλληλα με τη δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας και την παροχή φθηνότερων λογαριασμών ενέργειας για μέχρι και 800.000 σπίτια χαμηλού εισοδήματος, το πρόγραμμα δείχνει ακόμη μία ψήφο εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο ως χώρο για επενδύσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Χαντς.

«Οι βετεράνοι των ένοπλων δυνάμεων είναι πολύ καλοί στο να εκτελούν αυτό το έργο, καθώς καταλαβαίνουν πώς να τοποθετήσουν τα πάνελ αποτελεσματικά και διαθέτουν σχετικές χρήσιμες ικανότητες», πρόσθεσε ο Χαντς. Εξάλλου, εκτιμάται πως 7.000 βετεράνοι είναι άστεγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Έλμπορν, διευθύνοντα σύμβουλο της Solarplicity, η τιμή των ηλιακών συλλεκτών μειώθηκε τόσο γρήγορα τα τελευταία δύο χρόνια, που οι κρατικές επιδοτήσεις δεν είναι πλέον απαραίτητες.