Skip to main content

Αυστραλία: «Η κλιματική αλλαγή είναι μία απάτη του ΟΗΕ», δηλώνει σύμβουλος του πρωθυπουργού

Ο κορυφαίος επιχειρηματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ισχυρίζεται πως η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα τέχνασμα των Ηνωμένων Εθνών με στόχο την εξαπάτηση του κοινού και την δημιουργία μίας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων υπό τον έλεγχο τους.

«Ο πραγματικός στόχος είναι η συγκέντρωση πολιτικής εξουσίας, η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι απλά το δόλωμα, και όχι μία ανεξάρτητη αυθόρμητη παρατήρηση επιστημόνων και ακτιβιστών», αναφέρει ο Μωρίς Νιούμαν, πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Πρωθυπουργού, σε άρθρο του που συμπίπτει με την επίσκεψη της αξιωματούχου του ΟΗΕ Κριστιάνα Φιγκέρες στην Αυστραλία.

Ο Νιούμαν αποτελεί γνωστό σκεπτικιστή της κλιματικής αλλαγής που υποστηρίζει πως το 95 τοις εκατό των κλιματικών μοντέλων είναι λανθασμένα, ωστόσο στο πρόσφατο άρθρο του προχώρησε σε ακραίες θεωρίες συνωμοσίας εμπλέκοντας τον ΟΗΕ και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, αλλά και τον Λευκό Οίκο.

Η Αυστραλία κατέχει μία από τις χειρότερες επιδόσεις κατά κεφαλήν εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και δέχεται διεθνείς πιέσεις να λάβει ισχυρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ έχει εκφράσει στο παρελθόν την αντίθεσή του με τη θεωρία της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, ενώ ένα από τα πρώτα μέτρα που πήρε μετά την εκλογή του ήταν η κατάργηση ενός αμφιλεγόμενου φόρου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για τις βιομηχανίες.

Ανεξάρτητες κλιματικές οργανώσεις της Αυστραλίας εξέφρασαν την αντίδρασή τους στις δηλώσεις του Νιούμαν και απαίτησαν την παραίτησή του.

«Πρόκειται είτε εκ προθέσεως παραπλάνηση του κοινού ή περί ανικανότητας κατανόησης της επιστημονικής συναίνεσης, στην οποία περίπτωση δεν έχει καμία δουλειά να συμβουλεύει την κυβέρνηση», δήλωσε η Αμάντα Μακένζι, επικεφαλής της οργάνωσης Climate Council.

Σύμφωνα με την Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η παγκόσμια μέση θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί έως και κατά 4,8 βαθμούς Κελσίου μόνο αυτόν τον αιώνα, γεγονός που θα οδηγήσει σε έντονη ξηρασία, πλημμύρες και άνοδο της στάθμης των ωκεανών.