Skip to main content

ΕΔΑΣΑ: Έναρξη εθελοντικών πυροφυλάξεων στην Πάρνηθα για το 2022

Εθελοντικές πυροφυλάξεις στην Πάρνηθα, με στόχο την έγκαιρη ειδοποίηση των αρχών για συμβάντα δασικών πυρκαγιών οργανώνει και φέτος ο Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής). Πρόκειται για εθελοντική δραστηριότητα που συνεχίζεται εδώ και 35 χρόνια, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Επιπλέον, είναι μια πρώτης τάξεως απόδραση από τη ζέστη της Αθήνας, καθώς οι εθελοντές περνούν τη νύχτα στη δροσιά του πυροφυλακίου, προσφέροντας ταυτόχρονα τον χρόνο τους στη φύλαξη του τελευταίου πνεύμονα της Αττικής.
 
Οι νυχτερινές δασοπυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο με δυνατότητα διανυκτέρευσης των εθελοντών εντός των πυροφυλακίων. Σε αυτές μπορεί να λάβει μέρος κάθε πολίτης άνω των 18 ετών, με στοιχειώδη φυσική κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς επικεφαλής της ομάδας δασοπυροφύλαξης είναι πάντοτε εκπαιδευμένα μέλη του Ε.ΔΑΣ.Α. Οι δασοπυροφυλάξεις γίνονται βάσει του υπηρεσιακού σχεδιασμού και σε συνεννόηση με το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δασαρχείο
Πάρνηθας.
 
Οι πυροφυλάξεις του ΕΔΑΣΑ για τη φετινή αντιπυρική περίοδο αρχίζουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου και θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, σε καθημερινή βάση.
 
«Η συμμετοχή των πολιτών στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών είναι αναγκαία, για να προστατευτούν τα δάση που σώθηκαν ή αναγεννώνται μετά τις πυρκαγιές. Τι θα λέγατε, λοιπόν, για μια δροσερή νύχτα στο βουνό, προστατεύοντας το δάσος;» προτρέπει ο Ε.ΔΑΣ.Α.
 
 
Για δήλωση συμμετοχής:
Κανάλια επικοινωνίας ΕΔΑΣΑ: