Skip to main content

Διαγκωνίζονται Netflix και Disney στο διαδίκτυο

Καυτή την ανάσα της Disney στην αγορά των ΗΠΑ αρχίζει να αισθάνεται το Netflix, μετά την ανακοίνωσή της για προσφορά της διαδικτυακής υπηρεσίας βίντεο κατά παραγγελία, Disney +, στις 12 Νοεμβρίου αντί μηνιαίας συνδρομής 12,99 δολαρίων, όσο ακριβώς είναι και το αντίτιμο για τη μηνιαία συνδρομή του Netflix, μαζί με τα κανάλια Hulu και ESPN, υπηρεσίες που επίσης προσφέρονται επί πληρωμή.

Το Netflix βρίσκεται σε μία περίοδο αναδιοργάνωσης, καθώς το β’ τρίμηνο του 2019 είδε για πρώτη φορά να χάνει 130.0000 συνδρομητές εντός της αμερικανικής επικράτειας, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το 2011. Η αύξηση της τιμής της συνδρομής στις ΗΠΑ είναι ένας από τους λόγους που αποδίδεται αυτή η μείωση των μηνιαίων Αμερικανών συνδρομητών, σύμφωνα με αναλυτές.

Επίσης επισημαίνουν ότι το πακέτο που προσφέρει η Disney, με επιπλέον κανάλι για ταινίες και σειρές, αλλά και ένα κανάλι με αθλητικά, θα αναγκάσει το Netflix αν μη τι άλλο τουλάχιστον να διατηρήσει την τιμή της μηνιαίας συνδρομής στα ίδια επίπεδα.

Η Disney προσέφερε την υπηρεσία Disney + προς 6,99 δολάρια τον μήνα και αυτή της Hulu προς 5,99 δολάρια, οπότε πλέον με το καινούργιο πακέτο στην ουσία προσφέρει τις 2 υπηρεσίες μαζί, εντάσσοντας όμως το αθλητικό κανάλι ESPN στην προσφορά δωρεάν.