Skip to main content

Ο Τραμπ χαιρετίζει τη συγχώνευση Paramount – Skydance

REUTERS/Mike Blake

Τραμπικός ο ιδιοκτήτης της Skydance

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την έγκριση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών την Πέμπτη της συγχώνευσης 8 δισ. δολαρίων μεταξύ της Paramount και της Skydance Media, μια συμφωνία που θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει δραματικά το CBS News και άλλα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

«Ο Έλισον είναι εξαιρετικός. Θα κάνει εξαιρετική δουλειά με αυτό», δήλωσε ο Τραμπ τον Ιούνιο, σηματοδοτώντας την υποστήριξή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Skydance, Ντέιβιντ Έλισον, γιο του ιδρυτή της Oracle και μακροχρόνιου συμμάχου του Τραμπ, Λάρι Έλισον.

Η ανακοίνωση της FCC επιβεβαίωσε ότι ενέκρινε τη συγχώνευση, με τον Πρόεδρο Μπρένταν Καρ να λέει «Οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται πλέον τα παραδοσιακά εθνικά μέσα ενημέρωσης για να αναφέρουν πλήρως, με ακρίβεια και δικαιοσύνη. Είναι καιρός για μια αλλαγή».

Ο Καρ πρόσθεσε ότι η Skydance έδωσε γραπτές υποσχέσεις για την εισαγωγή μιας πιο ιδεολογικά ποικιλόμορφης συντακτικής στάσης, ειδικά στο CBS News. «Η σημερινή απόφαση σηματοδοτεί επίσης ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός στις προσπάθειες της FCC να εξαλείψει τις απεχθείς μορφές διακρίσεων λόγω DEI», είπε, αναφερόμενος στην Ποικιλομορφία, την Ισότητα και την Ένταξη (Diversity, equity, and inclusion), ένα πλαίσιο που χρησιμοποιείται από οργανισμούς για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της πλήρους συμμετοχής όλων των ανθρώπων, ιδίως εκείνων που ιστορικά έχουν υποεκπροσωπηθεί ή έχουν υποστεί διακρίσεις.