Skip to main content

Γαλλία: Μουδιασμένη η κοινή γνώμη απέναντι στα μέτρα Μπαϊρού

REUTERS/Manon Cruz

Το μόνο μέτρο που τυγχάνει ευρείας συναίνεσης είναι η δημιουργία μιας εισφοράς αλληλεγγύης για τα υψηλά εισοδήματα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τουλάχιστον παγωμένη η υποδοχή από την κοινή γνώμη των μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού.

Ενώ το 57% των Γάλλων πιστεύει ότι το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Φρανσουά Μπαϊρού την Τρίτη 15 Ιουλίου είναι «απαραίτητο» δεδομένης της ανησυχητικής κατάστασης του χρέους και των δημόσιων οικονομικών, το 72% πιστεύει ότι «δεν κατανέμει δίκαια τις απαιτούμενες προσπάθειες», σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ενώ το 43% των Γάλλων που ερωτήθηκαν από την Ifop θεωρεί το σχέδιο «θαρραλέο», το 69% πιστεύει ότι δεν είναι “ρεαλιστικό” και το 74% δεν το θεωρεί «δίκαιο».

«Απαραίτητο»

Ανά πολιτική οικογένεια, το σχέδιο θεωρείται απαραίτητο από το 90% των υποστηρικτών της Αναγέννησης (του Μακρόν), το 81% των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικανών, αλλά και το 51% των υποστηρικτών της Εθνικής Συσπείρωσης, το 50% των οικολόγων και το 45% των Σοσιαλιστών.

Από την άλλη πλευρά, μόνο το 27% των υποστηρικτών της Αριστεράς το θεωρεί απαραίτητο. Αλλά μόνο οι υποστηρικτές της Αναγέννησης το θεωρούν δίκαιο στην πλειοψηφία τους (61%).

Η κατάργηση δύο αργιών είναι το πιο αντιδημοφιλές μέτρο, το οποίο αποδοκιμάζεται από το 77% των ερωτηθέντων.

Το μόνο μέτρο που εγκρίνεται από την πλειοψηφία των Γάλλων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση: η δημιουργία εισφοράς αλληλεγγύης για τα υψηλά εισοδήματα, την οποία εγκρίνει το 74% των Γάλλων.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.