Skip to main content

Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιον» για τους νέους δασμούς Τραμπ

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Την απογευματινή συνομιλία Σέφκοβιτς - Γκριρ περιμένουν στις Βρυξέλλες

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται πως αποφάσισε να μην σχολιάσει τους νέους δασμούς των ΗΠΑ, εν όψει του… φοβερού timing της απογευματινής συνομιλίας των δύο αντιπροσωπειών.

Η απόφαση αυτή θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ του Επιτρόπου Εμπορίου της ΕΕ και του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Εμπόριο Μάρος Σέφκοβιτς αναμένεται σήμερα να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας για το εμπόριο (USTR) Τζέιμισον Γκριρ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αιφνιδίασε ξανά τις Βρυξέλλες και δήλωσε την Παρασκευή ότι «συστήνει έναν άμεσο δασμό 50% στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αφού παραπονέθηκε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις έχουν βαλτώσει. Οι νέοι αιφνιδιαστικοί δασμοί θα αρχίσουν την 1η Ιουνίου, έγραψε ο Τραμπ στην ιστοσελίδα Truth Social. «Ήταν πολύ δύσκολο να διαπραγματευτούμε με την ΕΕ», έγραψε ο Τραμπ. «Οι συζητήσεις μας μαζί τους δεν οδηγούν πουθενά!».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.