Skip to main content

Τραμπ: Επιστολές σε χώρες για το «τι θα πληρώνουν για να κάνουν δουλειές με τις ΗΠΑ»

EPA/AARON SCHWARTZ / POOL

Ο Τραμπ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοούσε

Επιστολές σε διάφορες χώρες, στις οποίες θα περιγράφεται «τι θα πληρώνουν για να κάνουν δουλειές» με τις ΗΠΑ, πρόκειται να αποστείλει εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η δήλωση, σύμφωνα με το Reuters, έγινε πριν ο Τραμπ αναχωρήσει από το Άμπου Ντάμπι, τον τελευταίο σταθμό της τετραήμερης περιοδείας του σε χώρες του Κόλπου.

Ο Τραμπ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοούσε.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Δευτέρα μια «εκεχειρία» στον εμπορικό πόλεμό τους, μετά τις συνομιλίες που είχαν οι εκπρόσωποί τους στην Ελβετία. Ο Τραμπ αναφέρθηκε σε αυτήν την εξέλιξη, καθώς και στην ξεχωριστή εμπορική συμφωνία που υπέγραψε με τη Βρετανία.

Η δήλωση Τραμπ

«Κάποια στιγμή, τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, νομίζω ότι ο (υπουργός Οικονομικών) Σκοτ Μπέσεντ και ο (υπουργός Εμπορίου) Χάουαρντ Λούτνικ θα στείλουν επιστολές (…) λέγοντας στον κόσμο τι θα πληρώνουν για να κάνουν δουλειές με τις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Τραμπ σχολίασε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είναι σε θέση να συναντηθούν «και με τις 150 χώρες που θέλουν μια συμφωνία» με την Ουάσιγκτον.