Skip to main content

Taylor Swift: Δισεκατομμυριούχος και στη λίστα Fobes, στα 34 της

Πάντως για φέτος σημειώθηκε ρεκόρ με 2.781 δισεκατομμυριούχους. Είναι δηλαδή 141 περισσότεροι από πέρυσι

Η Taylor Swift μπήκε επίσημα στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes. Αυτό όμως που ξεχωρίζει την 34χρονη -ναι- τραγουδίστρια και τραγουδοποιό από άλλους πλούσιους καλλιτέχνες είναι ο τρόπος με τον οποίο συγκέντρωσε την περιουσία της ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το αστέρι της ποπ, με τα αλλεπάλληλα sold out σε συναυλίες και εν αναμονή του νέου της άλμπου, κατέλαβε τη θέση 2.545 στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι από ποτέ (141 περισσότεροι από πέρυσι και 26 περισσότεροι από το ρεκόρ του 2021), με τη συλλογική τους αξία να φτάνει τα 14,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειωτέον, σύμφωνα με το Forbes, το 2024 σημειώθηκε ρεκόρ με 2.781 δισεκατομμυριούχους. Είναι δηλαδή 141 περισσότεροι από πέρυσι και 26 περισσότεροι από το προηγούμενο ρεκόρ του 2021.

Η συμπερίληψη της Τέιλορ Σουίφτ έρχεται μετά την ανακήρυξη της τραγουδίστριας από το Forbes ως δισεκατομμυριούχου τον Οκτώβριο του 2023 και ανέφερε την καθαρή της αξία στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέιλορ Σουίφτ: Η δύναμη της απόλυτης σταρ του 2023

Σε ένα σπάνιο κατόρθωμα, η Swift είναι η πρώτη μουσικός που φτάνει στο ορόσημο αποκλειστικά από τη σύνθεση τραγουδιών και την ερμηνεία.

Η περιουσία της δεν προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από κερδοφόρες παράλληλες δραστηριότητες (για παράδειγμα μάρκες ομορφιάς, μόδα, άλλες επενδύσεις κ.λπ.). Αυτό την τοποθετεί σε μια μοναδική κατηγορία με καλλιτέχνες όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο οποίος κέρδισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τις περιοδείες.

Κατά τα λοιπά, όσον αφορά τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, οι οκτώ είναι από τις ΗΠΑ, εκ των οποίων οι 6 πλουτίζουν από την τεχνολογία.

Μετά τον Γάλλο Arnault και την οικογένειά του, ο Elon Musk, ιδιοκτήτης της Tesla και του X, πρώην Twitter, καταγράφεται δεύτερος, με περιουσία 195 δισ. δολάρια.

Τον ακολουθεί στην τρίτη θέση ο ιδιοκτήτης της Amazon, Jeff Bezos.

Τα πλούτη του Μασκ είναι αυξημένα κατά 8% σε σχέση με πέρυσι, αλλά μειωμένα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021, όταν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που άξιζε 300 δισ. δολάρια.