Skip to main content

Πρόεδρος Bundesbank: Η ακροδεξιά τρομάζει τους επενδυτές

«Δεν πρέπει να κάνουμε περιγραφές για την οικονομική μας κατάσταση που είναι χειρότερες από την πραγματικότητα» τόνισε ο Γιόακιμ Νάγκελ

Ο πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank, Γιόακιμ Νάγκελ  προειδοποίησε ότι η ακροδεξιά είναι απειλή για την ευημερία της Γερμανίας, καθώς τρομάζει τους επενδυτές και τους ξένους εργαζόμενους.

«Ο κίνδυνος που θέτουν οι ακροδεξιοί πρέπει να ληφθεί  σοβαρά υπόψη. Η ακροδεξιά τρομάζει τους επενδυτές και τους ξένους εργαζόμενους, κάτι που απειλεί την ευημερία μας», δήλωσε ο Νάγκελ στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke.

«Γι’ αυτό για πρώτη φορά στη ζωή μου πήγα πρόσφατα σε μια διαδήλωση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας », πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Bundesbank, τάχθηκε επίσης κατά της υπερβολής στην περιγραφή των σημερινών οικονομικών προβλημάτων της Γερμανίας. «Δεν πρέπει να κάνουμε περιγραφές που είναι χειρότερες από την πραγματικότητα . Εάν το κάνουμε, κανείς δεν θα θέλει να επενδύσει στη Γερμανία. Δεν είμαστε ο άρρωστος άνθρωπος της Ευρώπης», είπε ο Νάγκελ.

Ο πρόεδρος της Bundesbank παραδέχτηκε ότι δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος με την τρέχουσα στασιμότητα της οικονομίας, αλλά υπενθύμισε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έπληξαν ιδιαίτερα τη Γερμανία.

Επιπλέον, είπε, υπάρχουν θετικά στοιχεία όπως το γεγονός ότι η Γερμανία βρίσκεται κοντά στην πλήρη απασχόληση.