Skip to main content

Unilever: Αφήνει τη μονάδα παγωτών – Επηρεάζονται 7.500 θέσεις εργασίας

Συμπεριλαμβάνονται τα Ben & Jerry's

Η Unilever ανακοίνωσε σχέδια για διαχωρισμό της μονάδας παγωτού της, η οποία περιλαμβάνει τα Ben & Jerry’s, ως μέρος μιας αναδιάρθρωσης που θα επηρεάσει 7.500 θέσεις εργασίας.

«Οι προτεινόμενες αλλαγές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 7.500 θέσεις, με το συνολικό κόστος αναδιάρθρωσης να αναμένεται τώρα να είναι περίπου 1,2% του κύκλου εργασιών του Ομίλου για τα επόμενα τρία χρόνια (από περίπου 1% του κύκλου εργασιών του Ομίλου που ανακοινώθηκε προηγουμένως). », αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Unilever σημείωσαν άνοδο 5,6% λίγες στιγμές μετά την ανακοίνωση, ενώ τώρα ενισχύονται 4%.

Εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ

Η αναδιάρθρωση θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, ανέφερε η εταιρεία. Αναμένεται να επιτύχει συνολική εξοικονόμηση κόστους περίπου 800 εκατ. ευρώ (868,3 εκατ. δολάρια).

Η Unilever είπε ότι η αναδιάρθρωση θα της επιτρέψει να έχει τέσσερα διακριτά επιχειρηματικά τμήματα σε θέματα ομορφιάς και ευεξίας, προσωπικής φροντίδας, φροντίδας στο σπίτι και διατροφής.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το τμήμα παγωτού της, το οποίο απέφερε έσοδα 7,9 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023, θα είχε καλύτερη απόδοση ως αυτόνομη επιχείρηση. Το τμήμα παγωτού αντιπροσώπευε περίπου το 13% των συνολικών εσόδων της Unilever, ύψους 59,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023.

Η Unilever είπε ότι τα σχέδια για το spinoff δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά ότι «η απόσχιση είναι η πιο πιθανή οδός διαχωρισμού».

Ανέφερε ότι το κόστος θα καθοριστεί μόλις ληφθεί η τελική απόφαση.

Η κίνηση είναι η πιο ριζοσπαστική αλλά σε μια ευρύτερη αναθεώρηση από τον CEO Hein Schumacher, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας τον Ιούλιο του 2023, ο οποίος προσχώρησε πέρυσι δεσμευόμενος να επιταχύνει την ανάπτυξη και να βελτιώσει τις αποδόσεις στους μετόχους.

Εκτός από τον διαχωρισμό της επιχείρησης παγωτού, η Unilever είπε ότι είχε εντοπίσει «πρόσθετες αποδόσεις» που θα αποφέρουν εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Περίπου 7.500 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος,. Η Unilever απασχολεί περίπου 128.000 άτομα.