Skip to main content

Nvidia: Νέο ράλι για τη μετοχή μετά την απογείωση εσόδων και κερδών

Επενδυτές και οίκοι δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για τον κολοσσό των ημιαγωγών

Με τους επεξεργαστές Hopper να έχουν καταστεί το πιο hot προϊόν στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης και τη ζήτηση συνολικά για τα τσιπ της να απογειώνεται, η Nvidia πέτυχε να σπάσει όλα τα ρεκόρ στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, βλέποντας τα έσοδά της να υπερ-τριπλασιάζονται και τα καθαρά κέρδη να εκτινάσσονται 769% (Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα).

Οι επενδυτές δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους. Η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού που έχει κεντρικό ρόλο στη φρενίτιδα της ΑΙ, ενισχύθηκε 6% στις μεταμεσονύχτιες ηλεκτρονικές συναλλαγές (μετά το κλείσιμο της Wall Street) και τώρα κάνει νέο άλμα 12% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Πέμπτης.

Με την εταιρεία όχι μόνο να υπερβαίνει τις προσδοκίες για το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά και να δίνει θετικό σήμα για τις επιδόσεις του τρέχοντος τριμήνου, η JPMorgan αναβάθμισε την τιμή – στόχο για τη μετοχή από τα 650 στα 850 δολάρια, ενώ η Bank of America την ανέβασε από τα 800 στα 925 δολάρια. Να θυμίσουμε ότι και η Goldman Sachs χθες τη χαρακτήρισε ως την «πιο σημαντική μετοχή στον πλανήτη Γη». 

Η μετοχή της Nvidia έκλεισε στα 674,72 δολάρια στην κανονική διάρκεια της συνεδρίασης την Τετάρτη, όταν και βρέθηκε υπό πίεση εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.