Skip to main content

Zoom: Απολύει 150 εργαζομένους

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Zoom προχώρησε σε περικοπές περίπου 1.300 εργαζομένων

Η Zoom απολύει περίπου 150 εργαζόμενους, όπως μεταδίδει το CNBC.

Εκπρόσωπος της Zoom επιβεβαίωσε ότι οι περικοπές ανέρχονται σε λιγότερο από το 2% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

«Αξιολογούμε τακτικά τις ομάδες μας για να διασφαλίσουμε την ευθυγράμμιση με τη στρατηγική μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο CNBC σε δήλωσή του. «Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, αναπροσαρμόζουμε τους ρόλους για να προσθέσουμε δυνατότητες και συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε σε κρίσιμους τομείς για το μέλλον».

Η Zoom δήλωσε ότι οι απολύσεις δεν αφορούν ολόκληρη την εταιρεία και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να προσλαμβάνει για ρόλους στην τεχνητή νοημοσύνη, τις πωλήσεις, το προϊόν και σε όλες τις λειτουργίες το 2024.

Από την Πέμπτη, περισσότερες από 100 εταιρείες τεχνολογίας έχουν απολύσει περίπου 30.000 υπαλλήλους για την έναρξη του έτους, σύμφωνα με το layoffs.fyi. Ο Ιανουάριος ήταν ο πιο φορτωμένος μήνας για περικοπές θέσεων εργασίας στον κλάδο από τον Μάρτιο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Zoom προχώρησε σε περικοπές περίπου 1.300 εργαζομένων, δηλαδή περίπου 15% του εργατικού δυναμικού της, καθώς η εταιρεία προετοιμάστηκε για την «αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε τότε ο διευθύνων σύμβουλος Eric Yuan. Οι περικοπές το 2023 έπληξαν κάθε οργανισμό της Zoom.

Πηγή: CNBC