Skip to main content

Μασκ: Τι κάνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο όταν χάνει δικαστική διαμάχη; «Μετακομίζει»

REUTERS/Lukasz Glowala

Η ανάρτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Tesla μετά την απόφαση δικαστηρίου που ακύρωσε τη συμφωνία-μαμούθ για την αμοιβή του

Πολλά πράγματα ενοχλούν συχνά τον Έλον Μασκ, ο οποίος σπανίως κρύβει την ενόχλησή του για το οτιδήποτε. Σήμερα φαίνεται πως αυτό που τον δυσανασχετεί είναι… η πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Ο λόγος; Όπως έχει γίνει γνωστό, η δικαστής Κάθκιν Μακόρμικ στην πολιτεία του Ντέλαγουερ ακύρωσε την Τρίτη τη συμφωνίας αμοιβής ύψους 56 δισ. δολαρίων του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla. Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του μετόχου της εταιρείας Ρίτσαρντ Τορνέτα που έκανε λόγο για υπερβολική αμοιβή.

Η απόφαση, για την οποία η Tesla μπορεί να ασκήσει έφεση, απειλεί τον τίτλο του Μασκ ως του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Σε μια πρώτη αντίδραση ο δισεκατομμυριούχος έγραψε σε ανάρτησή στο X: «Ποτέ μην εντάξετε την εταιρεία σας στην πολιτεία του Ντέλαγουερ». Λίγο αργότερα όμως προχώρησε σε δεύτερη ανάρτηση που αφήνει να εννοηθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει εκτός Ντέλαγουερ την Tesla.

Αυτό υποδηλώνει τουλάχιστον δημοσκόπηση την οποία ανήρτησε, με την οποία ζητάει από τους χρήστες να ψηφίσουν για το εάν η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων θα πρέπει να μεταβάλλει την πολιτεία όπου είναι εγγεγραμμένη επιλέγοντας το Τέξας, όπου βρίσκεται η έδρα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μασκ επιδιώκει να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην εταιρεία. Μάλιστα, νωρίτερα αυτό το μήνα, απείλησε να μποϊκοτάρει την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η επιθυμία του για αύξηση της επιρροής του στην εταιρεία αποκτώντας το 25% περίπου των ψήφων, ποσοστό που είναι περίπου διπλάσιο από αυτό που κατέχει τώρα.