Skip to main content

Ο ιδρυτής crypto fund που μπήκε φυλακή και βρήκε την εμπειρία «πραγματικά απολαυστική»

Η εταιρεία του κατέρρευσε τον Ιούλιο του 2022- Συνελήφθη επειδή δεν συμμορφώθηκε με δικαστική απόφαση εκκαθάρισης της εταιρείας

Ο συνιδρυτής του crypto-native hedge fund Three Arrows Capital, Σου Ζου, πέρασε τρεις μήνες σε φυλακή της Σιγκαπούρης επειδή δεν συμμορφώθηκε με δικαστική απόφαση εκκαθάρισης της εταιρείας που τον υποχρέωνε να συνεργαστεί με την Teneo, η οποία είχε οριστεί για να βγάλει άκρη όταν το αμοιβαίο κεφάλαιο υπέστη μεγάλες απώλειες το 2022.

Η εταιρεία του κατέρρευσε τον Ιούλιο του 2022 καθώς δεν μπόρεσε να αποπληρώσει ένα δάνειο ύψους 667 εκατ. δολαρίων από τη Voyager Digital.

Καθώς το hedge fund βρισκόταν σε διαδικασία ρευστοποίησης, ο Ζου και ο συνιδρυτής της εταιρείας Κάιλ Ντέιβις εγκατέλειψαν τα κεντρικά γραφεία τους στη Σιγκαπούρη και ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, πηγαίνοντας από το Μπαλί, όπου σέρφαραν, στο Μπαχρέιν, όπου παρακολούθησαν εκδήλωση της Formula 1, και στο Ντουμπάι, όπου επισκέφθηκαν ζωολογικό κήπο.

Στο μεταξύ χρωστούσαν στους πιστωτές τους 3,3 δισ. δολάρια. Η εταιρεία που ανέλαβε την εκκαθάριση τους κατηγόρησε ότι δεν συνεργάζονται για τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Ο Ζου συνελήφθη τελικά στη Σιγκαπούρη τον Σεπτέμβριο, ενώ προσπαθούσε να ταξιδέψει έξω από τη νησιωτική χώρα, όπου διατηρεί ένα σπίτι αξίας 35 εκατ. δολαρίων. Πέρασε τρεις μήνες στη φυλακή και αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο. Αν και αρχικά φοβόταν ότι θα καταλήξει στην φυλακή, σήμερα χαρακτηρίζει την παραμονή του σε σωφρονιστικό κατάστημα ως «φοβερή».

«Κανείς δεν θέλει να πάει φυλακή, αλλά νομίζω ότι συνολικά είναι μια πραγματικά απολαυστική εμπειρία», ακούγεται να λέει σε απόσπασμα από podcast. «Όχι σε σημείο να το συνιστώ ανεπιφύλακτα από μόνο του, αλλά θα έλεγα ότι είναι κάτι που αν όλοι βιώσουν μια φορά, νομίζω ότι είναι σίγουρα καλό», πρόσθεσε.

Ο Ζου είπε ότι του άρεσε ο σπαρτιατικός τρόπος ζωής που προσφέρεται στους κρατούμενους, έχοντας πρόσβαση σε «πράγματα που στην αρχαιότητα εξακολουθούσαν να θεωρούνται ψυχαγωγία»: τα βιβλία.

«Έχεις τρελό χρόνο για διάβασμα», συνέχισε, προσθέτοντας ότι παράλληλα «μπορείς να κάνεις όλα τα pushups που θέλεις». Ένα άλλο πλεονέκτημα της παραμονής στη φυλακή, ανέφερε, είναι ότι τα φώτα των εγκαταστάσεων κλείνουν από τις 9:30 μ.μ. έως τις 5:30 π.μ., επιτρέποντας να έχει κανείς «καλύτερο ύπνο». «Αλλά επειδή δεν έχει χρόνο για το Διαδίκτυο, δεν έχεις αλκοόλ, καφεΐνη ή οτιδήποτε άλλο, απλώς θα αποκοιμηθείς αμέσως και μετά ξυπνάς πάλι αμέσως μόλις ανάψει το φως», είπε.

Ο ύπνος στο πάτωμα χωρίς στρώμα είναι επίσης εξαιρετικός για την «αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης», υποστήριξε, αναφέροντας ότι μόλις προσαρμόστηκε στη ζωή της φυλακής, βίωσε ένα «μαγικό συναίσθημα».