Skip to main content

Microsoft: Απολύει περίπου το 9% του τμήματος Gaming

Λίγους μήνες μετά την εξαγορά της Activision Blizzard

Περίπου 1.900 εργαζόμενους πρόκειται να απολύσει η Microsoft από το τμήμα παιχνιδιών της ή περίπου το 9% του προσωπικού της Microsoft Gaming, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που επικαλείται το CNBC.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer, δήλωσε ότι οι απολύσεις αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου “σχεδίου εκτέλεσης” που θα μειώσει τις “περιοχές αλληλοεπικάλυψης”, λίγο περισσότερο από τρεις μήνες αφότου η Microsoft έκλεισε την εξαγορά της Activision Blizzard.

Ο πρώην πρόεδρος της Blizzard Mike Ybarra δήλωσε την Πέμπτη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι θα αποχωρήσει από τη Microsoft και την Blizzard.

Ο Spencer δήλωσε ότι η Microsoft θα παρέχει “πλήρη υποστήριξη”, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης που εξαρτάται από την τοποθεσία, σε όλους τους υπαλλήλους.

Η Activision Blizzard είναι ο εκδότης και ο προγραμματιστής πολλών μαζικών franchise παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty και Diablo. Η θυγατρική της εταιρεία παιχνιδιών για κινητά, η King, είναι ο προγραμματιστής πίσω από το Candy Crush Saga.

Οι μετοχές της Microsoft παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες στην είδηση, εν μέρει επειδή οι απολύσεις αναμένονται συχνά μετά το κλείσιμο μεγάλων συγχωνεύσεων. Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η εταιρεία, υπερδιπλάσια από την εξαγορά της LinkedIn το 2016.

Οι επενδυτές στον τομέα της τεχνολογίας έχουν αρχίσει να περιμένουν υψηλότερη αποτελεσματικότητα και έναν σαφέστερο δρόμο προς την ανάπτυξη ή την κερδοφορία καθώς αυξάνονται οι οικονομικές πιέσεις.

Πηγή: CNBC