Skip to main content

eBay: Δεύτερος γύρος απολύσεων- Προχωράει σε περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας

Η απόφαση της eBay είναι τυπική της κατάστασης που επικρατεί στον τεχνολογικό κλάδο

Η eBay θα προχωρήσει σε περίπου 1.000 απολύσεις εργαζομένων που αναλογούν στο περίπου 9% του τρέχοντος εργατικού δυναμικού του, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Εκτός από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η εταιρεία θα περιορίσει τον αριθμό των συμβάσεων στο «εναλλακτικό εργατικό δυναμικό» της κατά τους επόμενους μήνες.

«Ενώ σημειώνουμε πρόοδο σε σχέση με τη στρατηγική μας, ο συνολικός αριθμός εργαζομένων και τα έξοδά μας έχουν ξεπεράσει την ανάπτυξη της επιχείρησής μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της eBay, Τζέιμι Ιανόνε, σε επιστολή που κοινοποιήθηκε στους υπαλλήλους της εταιρείας.

«Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, εφαρμόζουμε οργανωτικές αλλαγές που ευθυγραμμίζουν και ενοποιούν ορισμένες ομάδες για να βελτιώσουν την εμπειρία από άκρο σε άκρο και να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας σε όλο τον κόσμο».

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί τον δεύτερο γύρο απολύσεων στην eBay, μέσα σε ένα χρόνο. Τον Φεβρουάριο του 2023 είχε ανακοινώσει ότι θα απολύσει περίπου 500 υπαλλήλους, ή περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού της, επικαλούμενη επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών μετά την άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου που τροφοδοτήθηκε από την πανδημία.

Η απόφαση της eBay είναι τυπική της κατάστασης που επικρατεί στον τεχνολογικό κλάδο με πάνω από 60 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Amazon και η Alphabet, να προχωρούν σε περικοπές θέσεων εργασίας.