Skip to main content

Αργεντινή: «Καμία περίπτωση νέου προγράμματος διάσωσης από το ΔΝΤ», λέει η κυβέρνηση Μιλέι

REUTERS/Horacio Cordoba

Συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με το ΔΝΤ για το υπάρχον πρόγραμμα

Η Αργεντινή δεν σκοπεύει να απευθυνθεί ξανά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ούτε πρόκειται να ζητήσει νέα χρηματοδότηση πέρα από το υπάρχον πρόγραμμα βοήθειας 44 δισ. δολαρίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος Προέδρου Χαβιέ Μιλέι.

Ο υπουργός Οικονομίας Λουίς Καπούτο θα συναντηθεί με τα στελέχη του ΔΝΤ τη Δευτέρα το απόγευμα μετά από μέρες συναντήσεων μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Μπουένος Άιρες ο επικεφαλής επικοινωνίας του Μιλέι, Μανουέλ Αντόρνι.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ έφτασαν στη χώρα της Νότιας Αμερικής την περασμένη εβδομάδα εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η κυβέρνηση του ακροδεξιού λαϊκιστή Μιλέι ήταν κοντά στην υπογραφή μιας συμφωνίας για να επαναφέρει το πρόγραμμα με το IMF.

Αργεντινοί αξιωματούχοι ελπίζουν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα ξεκλειδώσει μια εκταμίευση 3,3 δισ. δολαρίων που χρειάζεται η κυβέρνηση για να αποπληρώσει το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του μήνα. Η εκταμίευση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο, αλλά η κυβερνητική αλλαγή καθυστέρησε τις συνομιλίες.

Πηγή: Bloomberg