Skip to main content

TUI: Διπλασιάζει τα ετήσια κέρδη της και αποχωρεί από το Σίτι

Επωφελήθηκε από την ανάκαμψη του τουρισμού μετά την πανδημία, αλλά οι αναλυτές ανησυχούν για τις προοπτικές του κλάδου, λόγω της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή και της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης

H TUI, o μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση 25% στα λειτουργικά του κέρδη για το 2024, τα οποία έχουν ήδη διπλασιαστεί φέτος, χάρη στην έντονη ζήτηση για διακοπές, κρουαζιέρες και διαμονή σε ξενοδοχεία.

Η TUI διαβεβαίωσε ότι οι κρατήσεις για αυτόν τον χειμώνα και το επόμενο καλοκαίρι τής επιτρέπουν να αναμένει αύξηση τουλάχιστον 25% στα λειτουργικά της κέρδη και τουλάχιστον 10% στον κύκλο εργασιών της.

Η TUI επωφελήθηκε από την αύξηση της ζήτησης φέτος, λόγω της  ανάκαμψης του τουρισμού μετά την πανδημία, αλλά οι αναλυτές ανησυχούν για τις προοπτικές του κλάδου, λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Παρουσιάζοντας τα ετήσια αποτελέσματά της την Τετάρτη, η TUI δήλωσε ότι τα επίπεδα κρατήσεών της ήταν σταθερά, αν και σημείωσε μια «μικρή προσωρινή επιβράδυνση» στη ζήτηση για ταξίδια στην Αίγυπτο, λόγω των εντάσεων στη γειτονική Λωρίδα της Γάζας.

Αποχωρεί από το Σίτι

Ο όμιλος, ο οποίος είναι εισηγμένος στη Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο, ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής της διπλής εισαγωγής του, με αποχώρηση από το Σίτι.

Η TUI δήλωσε ότι θα μπορούσε να παρουσιάσει στους μετόχους τον Φεβρουάριο ένα σχέδιο αποχώρησης από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, επικαλούμενη την αύξηση του όγκου των συναλλαγών των τίτλων της στη Φρανκφούρτη, όπου εδρεύει η πλειοψηφία των επενδυτών της.