Skip to main content

ΔΝΤ: Νέα σύννεφα στην παγκόσμια οικονομία από τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

REUTERS/Susana Vera

«Παρακολουθούμε την κατάσταση λέει η Γκεοργκίεβα»

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς αποτελεί «ένα νέο σύννεφο στον όχι και τόσο ηλιόλουστο ορίζοντα της παγκόσμιας οικονομίας».

«Όσον αφορά τον οικονομικό αντίκτυπο, παρακολουθούμε πολύ στενά πώς εξελίσσεται η κατάσταση, πώς επηρεάζει ιδιαίτερα τις αγορές πετρελαίου», είπε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στο Μαρακές, κατά τη διάρκεια των ετήσιων συνεδριάσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η κρίση είναι πλέον στο επίκεντρο της συζήτησης καθώς οι ηγέτες της παγκόσμιας οικονομίας συγκεντρώνονται όλη την εβδομάδα για να συζητήσουν προκλήσεις που περιλαμβάνουν τη μείωση της φτώχειας, την κλιματική αλλαγή και τη βοήθεια των φτωχότερων εθνών να μειώσουν τα βάρη του χρέους.

«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι ο πιο σημαντικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία τώρα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, συμπεριλαμβανομένου «του πιο σημαντικού κινδύνου για την ανάπτυξη, την ανάπτυξη και την κοινή ευημερία».

Πηγή: Bloomberg

Live – Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή