Skip to main content

Airbnb: Η γυναίκα που προσελήφθη για να χαλάει τα πάρτι

Μέσα σε δύο χρόνια έχει περιορίσει τα πάρτι κατά 55%.

Σε κανένα δεν αρέσει να ακούσει ότι χαλάει το πάρτι, ωστόσο, η Naba Banerjee δηλώνει υπερήφανα ότι έχει χαλάσει πολλά πάρτι σε μισθωμένες κατοικίες στην πλατφόρμα του Airbnb. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά της, είναι υπεύθυνη για την «αντι-πάρτι» πολιτική της εταιρείας και μέσα σε δύο χρόνια έχει περιορίσει τα πάρτι κατά 55%.

Ως υπεύθυνη για την παγκόσμια «αντι-πάρτι»  πολιτική της Airbnb, η Banerjee έχει αφιερώσει πάνω από τρία χρόνια για να κατανοήσει τον τρόπο που διοργανώνονται τα πάρτι, να δημιουργήσει προειδοποιήσεις για τους χρήστες που παραβαίνουν επαναλαμβανόμενα την πολιτική της εταιρείας και, κυρίως, να σχεδιάσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπλοκάρει τις κρατήσεις υψηλού κινδύνου.

Η Airbnb ορίζει ως πάρτι την συγκέντρωση ατόμων που λαμβάνει χώρα σε ακίνητο της Airbnb η οποία «προκαλεί σημαντική αναστάτωση στους γείτονες και τη γύρω κοινότητα». Παράλληλα, η εταιρεία εξετάζει εάν η συγκέντρωση τα πραγματοποιείται έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση και εάν περιλαμβάνει υπερβολικό θόρυβο, σκουπίδια, πολλούς επισκέπτες, προβλήματα στάθμευσης για τους γείτονες και άλλους παράγοντες.

Η Naba Banerjee

Η Banerjee εντάχθηκε στην ομάδα ασφάλειας της εταιρείας τον Μάιο του 2020 και πλέον την διευθύνει. Στο σύντομο διάστημά της στην εταιρεία, επέβλεψε την απαγόρευση που επιβλήθηκε στις κρατήσεις που έγιναν από χρήστες κάτω των 25 ετών που χαρακτηρίστηκαν υψηλού κινδύνου, ένα πιλοτικό πρόγραμμα για «αντι-πάρτι» πολιτική μέσω τεχνητής νοημοσύνης στην Αυστραλία, αυξημένη «άμυνα» τα Σαββατοκύριακα των διακοπών, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο φιλοξενίας αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και αυτό το καλοκαίρι, μια παγκόσμια κυκλοφορία του συστήματος ελέγχου κρατήσεων της Airbnb.

Ορισμένα μέτρα λειτούργησαν καλύτερα από άλλα, ωστόσο, οι αναφορές της εταιρείας για τα πάρτι δείχνουν μείωση κατά 55% την περίοδο μεταξύ Αυγούστου 2020 και Αυγούστου 2022. Αντίστοιχα, από όταν εφαρμόστηκε παγκοσμίως το σύστημα της Banerjee τον Μάιο, περισσότεροι από 320.000 επισκέπτες έχουν αποκλειστεί ή ανακατευθυνθεί από τις κρατήσεις στην πλατφόρμα της Airbnb.

Με πληροφορίες από CNBC