Skip to main content

Ο ντε Γκαλό δεν βλέπει σημάδια ύφεσης στη Γαλλία

«Δεν ανησυχώ, αλλά είμαι σε εγρήγορση».

Ο διοικητής της Banque de France, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό δήλωσε ότι δεν βλέπει «κανένα σημάδι ύφεσης στη Γαλλία», ακόμη αν υπάρχει «αναμφισβήτητα ,επιβράδυνση».

«Η τάση είναι ασθενώς θετική ανάπτυξη», δήλωσε ο ντε Γκαλό στο δίκτυο BFM Business, επιβεβαιώνοντας ότι η Τράπεζα της Γαλλίας πρόκειται να αυξήσει λίγο την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη για τη Γαλλία το 2023, που προς το παρόν είναι 0,7%.

«Δεν ανησυχώ, αλλά είμαι σε εγρήγορση. Πιστεύω ότι είναι πλέον επιθυμητό να σταθεροποιηθεί η ζήτηση στεγαστικών δανείων και στη συνέχεια να ξεκινήσει ξανά σταδιακά» τόνισε ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

«Στην ευρωζώνη συνολικά δεν βλέπουμε ύφεση», πρόσθεσε ο διοικητής της Banque de France , που είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ διατηρεί ανοιχτές τις επιλογές της για το επόμενο συμβούλιο νομισματικής πολιτικής στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά και συμβούλιο του Οκτωβρίου.

«Όμως είμαστε κοντά ή πολύ κοντά στο κορύφωμα των επιτοκίων», είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν οι «πρώτες επιτυχίες» στη μάχη κατά του πληθωρισμού. «Σήμερα, η διατήρηση των ρυθμών για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έχει μεγαλύτερη σημασία από την σημαντική αύξηση των επιτοκίων», υποστήριξε ο ντε Γκαλό.