Skip to main content

Amazon: Λανσάρει ξανά την υπηρεσία αποστολής που ανταγωνίζεται FedEx και UPS

REUTERS/Eduardo Munoz

Το Amazon Shipping είχε διακόψει τη λειτουργία του λόγω της πανδημίας

Η Amazon επαναλειτουργεί μια υπηρεσία αποστολής που διέκοψε τις πρώτες μέρες της πανδημίας COVID-19 και η οποία ανταγωνίζεται εταιρείες όπως η FedEx και η UPS.

Το Amazon Shipping, που επιτρέπει στους πωλητές να αποστέλλουν παραγγελίες ή προϊόντα που πωλούνται σε άλλους ιστότοπους, ξεκίνησε ξανά, επιβεβαίωσε η εταιρεία την Παρασκευή. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πωλούν προϊόντα στο Amazon.com για να είναι επιλέξιμες για την υπηρεσία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η Amazon Shipping επιτρέπει στους πωλητές να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες παράδοσης της εταιρείας χωρίς να αποθηκεύουν τα προϊόντα τους στις αποθήκες της. Λειτουργεί μόνο για αποστολές εσωτερικού.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δοκίμασε το πρόγραμμα στο παρελθόν. Αλλά η εταιρεία το διέκοψε το 2020 για να χειριστεί καλύτερα λόγω της τεράστιας αύξησης των παραγγελιών στην πλατφόρμα της εξαιτίας της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Amazon ενίσχυσε το αποτύπωμά της στο logistics σε μια προσπάθεια να χειριστεί παραγγελίες που πλημμύριζαν τον ιστότοπό της. Αλλά καθώς η έξαρση της πανδημίας άρχισε να υποχωρεί, η εταιρεία είχε υπερβολικό χώρο αποθηκών σε ολόκληρη τη χώρα, ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε αργότερα με την υπεκμίσθωση ορισμένων, τη λήξη των μισθώσεων και την αναβολή της κατασκευής νέων κτιρίων.

Εν τω μεταξύ, οι ταχύτητες αποστολής της Amazon έχουν επίσης επιταχυνθεί. Κατά το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, περισσότερες από τις μισές παραγγελίες Prime στις 60 κορυφαίες περιοχές των ΗΠΑ έφτασαν την ίδια ή την επόμενη μέρα, είπε η εταιρεία τον περασμένο μήνα, διαφημίζοντας «την ταχύτερη Prime ταχύτητα που είχε ποτέ».

Η εταιρεία δημοσιοποίησε επίσης τα σχέδιά της να διπλασιάσει τον αριθμό των παραδόσεων αυθημερόν τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Wall Street Journal