Skip to main content

Bank of Ireland: Ουρές στα ATM – «Μοίρασε» χρήματα λόγω τεχνικού προβλήματος

Τώρα, πρέπει να επιστραφούν

Μια  έκπληξη, που γρήγορα μετατράπηκε σε δυσάρεστη, περίμενε τους πελάτες της  Bank of Ireland, όταν ανακάλυψαν ότι  μπορούν να κάνουν από τα ATM, ανάληψη χρημάτων που δεν είχαν στους λογαριασμούς τους.

Παράλληλα, το τεχνικό πρόβλημα, επέτρεψε ηλεκτρονικές μεταφορές πέραν των ανώτατων ορίων.

Η τράπεζα, που ανακοίνωσε ότι λύθηκε το πρόβλημα, έστειλε μήνυμα σε όσους επωφελήθηκαν από την βλάβη, ότι ποσά που αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς τους ή μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της δυσλειτουργία του συστήματος θα αφαιρεθούν.

“Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι πελάτες μπόρεσαν να κάνουν ανάληψη ή να μεταφέρουν χρήματα πάνω από τα κανονικά τους όρια”, ανέφερε η τράπεζα.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν, το βράδυ της Τρίτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας δείχνουν ουρές έξω από τα μηχανήματα ανάληψης μετρητών σε όλη την Ιρλανδία

Η αστυνομία ανέφερε  ότι είχε αντιληφθεί έναν “ασυνήθιστο όγκο δραστηριότητας” σε ορισμένα ΑΤΜ σε ολόκληρη τη χώρα.

“Προτρέπουμε κάθε πελάτη που μπορεί να βρεθεί σε οικονομική δυσκολία λόγω υπερανάληψης του λογαριασμού του να επικοινωνήσει μαζί μας”, ανέφερε επίσης η τράπεζα.

Η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Revolut δήλωσε νωρίτερα ότι ” ερευνά” αναφορές ότι μεγάλα χρηματικά ποσά είχαν μεταφερθεί σε λογαριασμούς πελατών.

naftemporiki.gr