Skip to main content

Bank of America: Έβγαλε τουλάχιστον 80 εκατ. δολάρια από διπλοχρεώσεις

Η τράπεζα χρέωνε επανειλημμένα τους πελάτες προμήθεια 35 δολαρίων- Έβγαζε πιστωτικές σε πελάτες χωρίς να το γνωρίζουν-

Για σχεδόν τέσσερα χρόνια, η Bank of America (BofA) κέρδιζε εκατομμύρια χρεώνοντας τους πελάτες της επανειλημμένως προμήθεια 35 δολαρίων όταν ενέκριναν μια συναλλαγή από τους λογαριασμούς τους που δεν είχαν επαρκή κεφάλαια, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Το Γραφείο Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών των ΗΠΑ (CFPB) ανακοίνωσε ότι η τράπεζα επέτρεπε την επανειλημμένη χρέωση προμηθειών για την ίδια συναλλαγή, και της επέβαλε πρόστιμο για «συστηματική διπλή χρέωση των προμηθειών που επιβάλλονται σε πελάτες με ανεπαρκή κεφάλαια στον λογαριασμό τους».

«Για μια περίοδο πολλών ετών, η Bank of America δημιούργησε σημαντικά πρόσθετα έσοδα χρεώνοντας παράνομα πολλαπλές προμήθειες 35 δολαρίων», ανέφερε το CFPB, προσθέτοντας πως οι επαναλαμβανόμενες χρεώσεις έλαβαν χώρα την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Η ρυθμιστική αρχή επέβαλε στην τράπεζα να επιστρέψει στους πελάτες 80,4 εκατ. δολάρια και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 120 εκατ. δολαρίων.

Η BofA  κατηγορείται επίσης για παρακράτηση ανταμοιβών και επιβραβεύσεων πόντων από πελάτες και άνοιγμα μη εξουσιοδοτημένων λογαριασμών πιστωτικών καρτών.  Καλείται να πληρώσει συνολικά 250 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα.

«Αυτές οι πρακτικές είναι παράνομες και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πελατών. Το CFPB θα θέσει τέλος σε αυτές τις πρακτικές σε όλο το τραπεζικό σύστημα», διεμήνυσαν οι ρυθμιστικές αρχές.