Skip to main content

Moderna: Βάζει «πόδι» στην Κίνα

Η εταιρεία ενδέχεται να ανακοινώσει πολλά έργα στην Κίνα με συνολικό ύψος επένδυσης περίπου 1 δισ. δολάρια.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna πρόκειται να ανακοινώσει την πρώτη της επένδυση στην Κίνα την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού μέσου Yicai.

Η εταιρεία ενδέχεται να ανακοινώσει πολλά έργα στην Κίνα με συνολικό ύψος επένδυσης περίπου 1 δισ. δολάρια, αναφέρει το δημοσίευμα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η φαρμακοβιομηχανία αναζητά επίσης ενεργά επικοινωνία με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το κινεζικό δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της  Moderna Στεφάν Μπανσέλ βρίσκεται στη Σαγκάη και θα παραστεί στην τελετή υπογραφής της επένδυσης.

Ο Μπανσέλ είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι η εταιρεία θα επιταχύνει τις επενδύσεις στη Σαγκάη και επιδιώκει να συνεργαστεί με Κινέζους εταίρους για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων, σημειώνει το Yicai.

Η Moderna ξεκίνησε μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Κίνα τον Μάιο με εγγεγραμμένο κεφάλαιο 100 εκατ. δολάρια. Έχει δηλώσει ότι διερευνά ευκαιρίες στην αγορά για να φέρει την τεχνολογία mRNA στην Κίνα, σύμφωνα με το Yicai.