Skip to main content

Lufthansa: Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με τους πιλότους για να προλάβει νέες απεργίες

Καθοριστική εβδομάδα

Η Lufthansa ξεκινά διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο των πιλότων της, καθώς η γερμανική αεροπορική εταιρεία αγωνίζεται να καταλήξει σε συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας, ώστε να αποτρέψει την απειλή απεργίας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Οι διαπραγματευτικές ομάδες της Lufthansa και του συνδικάτου των πιλότων VC συναντώνται την Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή με στόχο να τερματιστεί η διαμάχη για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, το συνδικάτο θα είναι ελεύθερο να ψηφίσει τα μέλη του για απεργία.

Η Lufthansa υπέβαλε πρόταση την περασμένη εβδομάδα στο συνδικάτο, η οποία απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων ως «απολύτως ανεπαρκής». Εκπρόσωπος του ομίλου αεροπορικών εταιρειών δήλωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Άλλες σημαντικές διαφωνίες παραμένουν σε τομείς όπως οι άδειες ασθενείας, τα δικαιώματα διακοπών και οι αμοιβές.

Οι απεργίες των πιλότων συγκαταλέγονται στις πιο επιζήμιες βιομηχανικές δράσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει μια αεροπορική εταιρεία. Ενώ οι διαμαρτυρίες του προσωπικού εδάφους και του προσωπικού καμπίνας μπορεί να οδηγήσουν σε ακυρώσεις, οι πιλότοι που αποχωρούν από την εργασία τους συχνά οδηγούν στην κατάργηση ολόκληρων προγραμμάτων πτήσεων.

Πηγή: Bloomberg