Skip to main content

Έλον Μασκ: Σενάρια για ταξίδι στην Κίνα αυτήν την εβδομάδα

Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Ο Μασκ αναμένεται να συναντήσει υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους και να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη.

Την Κίνα αναμένεται να επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ, σύμφωνα με άτομα με γνώση του ζητήματος.

Ο Μασκ αναμένεται να συναντήσει υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους και να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, δήλωσαν δύο από τις πηγές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο είχε μεταδώσει τον Μάρτιο ότι ο Μασκ σχεδίαζε να επισκεφθεί την Κίνα, επιδιώκοντας να συναντηθεί με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Γιάνγκ.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εργοστάσιό της στη Σαγκάη είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Μασκ είναι επίσης ιδιοκτήτης της πλατφόρμας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, το οποίο είναι απαγορευμένο στην Κίνα, αν και ορισμένοι πολίτες της έχουν πρόσβαση μέσω VPN.

Η επίσκεψη του Έλον Μασκ -τρία χρόνια μετά το προηγούμενο ταξίδι του στην Κίνα- πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή που η Tesla ασχολείται με πολλά ζητήματα, περιλαμβανομένου του εντεινόμενου ανταγωνισμού με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Tesla έχει υποβάλει στις τοπικές κινεζικές αρχές σχέδια επέκτασης των δυνατοτήτων παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη.

Ο Μασκ είχε δηλώσει στο CNBC νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι «υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς τις δυνατότητές μας να επεκταθούμε» προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα ζήτησης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μασκ ανέφερε ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας «πρέπει να ανησυχούν τον καθένα».

Η Tesla χτίζει εργοστάσιο στο Μεξικό, το οποίο αναμένεται να παράγει ένα χαμηλότερου κόστους ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Με πληροφορίες από Reuters