Skip to main content

UBS: «Βουτιά» 52% στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου

REUTERS/Denis Balibouse

Είναι τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώνει η τράπεζα μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

Καθαρά κέρδη ύψους 1,03 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα UBS για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Είναι τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώνει η τράπεζα μετά την εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, Credit Suisse, και σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά πρόκειται για «βουτιά» 52%.

Κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν καθαρά κέρδη 1,75 δισ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Όπως ανακοινώθηκε, η τράπεζα επιβαρύνθηκε κατά 665 εκατ. δολάρια για να καλύψει, στο πλαίσιο εξωδικαστικού διακανονισμού, το κόστος στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ που είχε πουλήσει σε τράπεζες και έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

«Η σταθερή υποκείμενη απόδοσή μας και οι ισχυρές εισροές μας αυτό το τρίμηνο καταδεικνύουν ότι συνεχίζουμε να είμαστε πηγή σταθερότητας για τους πελάτες μας σε περιόδους σημαντικής αβεβαιότητας», δήλωσε ο CEO Σέρτζιο Ερμότι. «Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και είμαι ικανοποιημένος που σημειώνουμε πρόοδο προς την επίλυση του κληροδοτημένου ζητήματος που χρονολογείται πριν από 15 χρόνια», πρόσθεσε.

Άλλα αποτελέσματα

  • Τα έσοδα έφτασαν τα 8,75 δισ. δολάρια έναντι 9,38 δισ. πριν από ένα χρόνο
  • Τα λειτουργικά έξοδα ήταν 7,2 δισ. δολάρια από 6,6 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο
  • Ο δείκτης κεφαλαίου CET 1, ένα μέτρο της φερεγγυότητας των τραπεζών, έφτασε στο 13,9% έναντι 14,1% πριν από ένα χρόνο

Η τράπεζα ανέφερε επίσης εισροές 42 δισ. δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Το  τμήμα διαχείρισης περιουσίας της έλαβε 28 δισ. δολάρια σε καθαρά νέα χρήματα, 7 δισ. δολάρια από τα οποία προήλθαν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, και άρα μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Credit Suisse.

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς τον περασμένο μήνα, οι μετοχές της UBS έχουν ενισχυθεί πάνω από 10%. Εκείνη την περίοδο, η UBS είχε δηλώσει ότι η συμφωνία, με τη διαμεσολάβηση των ελβετικών ρυθμιστικών αρχών, θα δημιουργήσει έναν «ηγετικό παγκόσμιο διαχειριστή πλούτου» με πάνω από 5 δισ. δολάρια σε συνολικά επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία.

Ωστόσο, αναλυτές της Barclays δήλωσαν ότι η αγορά «υποτιμά σημαντικά» την πολυπλοκότητα της ενσωμάτωσης της Credit Suisse στην UBS, ανέφερε το Reuters.

naftemporiki.gr