Skip to main content

TSMC: Κέρδη άνω των εκτιμήσεων για την κορυφαία παραγωγό μικροτσίπ στον κόσμο

Reuters

Η εταιρεία έρχεται αντιμέτωπη με τη μειωμένη ζήτηση ηλεκτρονικών ειδών

Καλύτερα των προβλέψεων ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου της Taiwan Semiconductor Manufacturing, με τη ζήτηση για τα μικροτσίπ, αλλά και τα περιθώρια κέρδους να «αντιστέκονται» περισσότερο από ό,τι υπολόγιζαν οι ειδικοί στην πτώση της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρονικών ειδών.

Η TSMC εμφάνισε καθαρά κέρδη 206,9 δισ. δολαρίων Ταϊβάν ($6,8 δισ.) για το τρίμηνο, που έληξε τον Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 194,2 δισ. δολαρίων Ταϊβάν. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για την αγορά, καθώς η  TSMC, η οποία προμηθεύει προηγμένους ημιαγωγούς σε κολοσσούς όπως η Apple και η Nvidia, είχε πριν από λίγο καιρό ανακοινώσει κατώτερες των προσδοκιών πωλήσεις για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η κορυφαία εταιρεία της Ταϊβάν – γνωστή και ως η εταιρεία που «κινεί τον κόσμο» – έρχεται αντιμέτωπη με την αδύναμη ζήτηση ηλεκτρονικών ειδών, ύστερα από μία περίοδο έξαρσης της κατανάλωσής τους κατά την πανδημία του Covid-19. Ο εκρηκτικός πληθωρισμός και η απειλή της ύφεσης έχουν αφήσει βαριά τη σκιά τους στην αγορά. Τα τελευταία στοιχεία της IDC έδειξαν ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών υποχώρησαν 29% το πρώτο τρίμηνο, με τα Mac της Apple να δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα.

Η TSMC έχει υπό τις συνθήκες αυτές αναθεωρήσει προς τα κάτω τον στόχο για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του 2023, στα 32 έως 36 δισ. δολάρια, από 36,3 δισ. δολάρια πέρυσι.

naftemporiki.gr