Skip to main content

«Ευκαιρία η Ουκρανία, μόλις τελειώσει ο πόλεμος», λέει ο CEO της Ryanair

Εν αναμονή ασφαλούς επιστροφής ο αερομεταφορέας.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Έτοιμη να ξαναρχίσει γρήγορα τις δραστηριότητές της στην Ουκρανία, μόλις καταστεί και πάλι ασφαλής η λειτουργία στη χώρα, είναι η low-cost αεροπορική εταιρεία Ryanair, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλό της Μάικλ Ο’ Λίρι.

Ο αερομεταφορέας έχει προσλάβει περίπου 60 Ουκρανούς πιλότους και 80 άτομα πλήρωμα καμπίνας που βρίσκονται κυρίως στις βάσεις της Ryanair στην Πολωνία, καθώς περιμένει να ανοίξει τελικά η αγορά, δήλωσε ο Μάικλ Ο’ Λίρι, συμμετέχοντας σε πάνελ στο Bloomberg New Economy Gateway Europe.

Η αεροπορική εταιρεία έχει σχεδιασμό για 30 δρομολόγια και αρκετές βάσεις στη χώρα εντός 12 μηνών μετά την επαναδραστηριοποίησή της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον CEO της Ryanair, η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν και να την επιταχύνουν, και η αεροπορία θα διαδραματίσει βασικό ρόλο επειδή «οι Ρώσοι πιθανότατα θα ανατινάξουν τους δρόμους και τις γέφυρες καθώς αποχωρούν από την χώρα». Επομένως, εκτιμάει ότι η μετακίνηση μέσω αεροσκαφών θα αποτελέσει κλειδί στις μεταφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που οδήγησε στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της χώρας, η Ryanair ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην αγορά. Με την επαναδραστηριοποίησή της, ο Ο’ Λίρι εκτίμησε ότι θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.