Skip to main content

Binance: Εκροές δύο δισ. στον απόηχο της μήνυσης των αμερικανικών αρχών

REUTERS/Dado Ruvic

H CFTC μήνυσε τη Δευτέρα την Binance, καταλογίζοντας στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο κανονιστικές παραβιάσεις.

Αντιμέτωπη με εκροές καταθέσεων είναι η Binance, στον απόηχο της μήνυσης που κατέθεσε εις βάρος της η Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων των ΗΠΑ (CFTC) για κανονιστικές παραβιάσεις.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, η Binance είχε καθαρές εκροές 2,1 δισ. δολαρίων στο blockchain του Ethereum, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων blockchain Nansen, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

«Ο ρυθμός των εκροών είναι αυξημένος σε σύγκριση με την κανονική δραστηριότητα και επιταχύνθηκε μετά την ανακοίνωση της CFTC», δήλωσε τη Δευτέρα ο αναλυτής της Nansen Άντριου Θέρμαν.

Υπενθυμίζεται ότι η CFTC μήνυσε τη Δευτέρα την Binance, ισχυριζόμενη ότι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο παραβίασε κανόνες που είχαν σχεδιαστεί για την πρόληψη της παράνομης οικονομικής δραστηριότητας.

Τουλάχιστον από το 2021, η CFTC ερευνά την Binance για το αν απέτυχε να εμποδίσει τους κατοίκους των ΗΠΑ να αγοράζουν και να πωλούν παράγωγα κρυπτογράφησης. Οι κανόνες της CFTC απαιτούν γενικά από τις πλατφόρμες να εγγραφούν στον οργανισμό εάν επιτρέπουν στους Αμερικανούς να συναλλάσσονται με αυτά τα προϊόντα.

Η Binance από την πλευρά της έκανε λόγο για «απροσδόκητη και απογοητευτική μήνυση». «Οι εναγόμενοι αγνόησαν τους ισχύοντες ομοσπονδιακούς νόμους, ενώ καλλιεργούσαν την πελατειακή βάση της Binance στις ΗΠΑ, επειδή ήταν κερδοφόρο γι’ αυτούς να το κάνουν», ανέφερε η CFTC στην καταγγελία της.