Skip to main content

BioNTech: Προβλέπει 5 δισ. έσοδα από το εμβόλιο του κορωνοϊού- Από 17 δισ. το 2022

Στη συντριπτική πλειονότητα τα έσοδα προήλθαν από τα εμβόλια κορωνοϊού. Πού στρέφεται η εταιρεία.

Οι πωλήσεις του εμβολίου Covid-19 της BioNTech SE πρόκειται να μειωθούν κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα φέτος, καθώς η ζήτηση μειώνεται για το μοναδικό προϊόν που διατίθεται στην αγορά.

Σημαντική μείωση των πωλήσεων του εμβολίου κατά του Covid-19 προβλέπει για φέτος η γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις του σκευάσματός της θα μειωθούν κατά πάνψ από δύο τρίτα, και τα έσοδα θα μειωθούν σε περίπου 5 δισ. ευρώ το 2023.

Την ίδια ώρα η εταιρεία επαναδιαπραγματεύεται τη σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που πιθανώς θα μειώσει τις ποσότητας αλλά θα διατηρήσει για πολλά χρόνια τις παραδόσεις, δήλωσε η BioNTech.

Η BioNTech είναι ανάμεσα στις εταιρείες που είδαν σημαντικά κέρδη από την πανδημία. Σε συνεργασία με την Pfizer δημιούργησε ένα από τα πρώτα εμβόλια που διατέθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα με βάση την νέα τεχνολογία RNA. Το 2022 πούλησε περίπου 2 δισ. δόσεις από το σκεύασμά της, εκ των οποίων οι 550 εκατ. αφορούσαν το ανανεωμένο εμβόλιο που στόχευε την παραλλαγή Όμικρον.  Τα έσοδά της ανήλθαν το 2022 σε πάνω από 17 δισ. ευρώ. Στη συντριπτική πλειονότητα προήλθαν από τα εμβόλια κορωνοϊού.

Ωστόσο, με την πτώση της ζήτησης για εμβόλια κατά του Covid-19, πλέον αναζητά νέους τρόπους για να δείξει ότι η τεχνολογία mRNA της μπορεί να βρει ευρύτερη χρήση στην ιατρική, όπως στη θεραπεία του καρκίνου καθώς και σε άλλες μολυσματικές ασθένειες.

naftemporiki.gr