Skip to main content

Κατάρρευση SVB: «Καμία ανησυχία για τις γαλλικές τράπεζες», λέει το Παρίσι

Οι γαλλικές εποπτικές αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση

Η Γαλλία δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία ότι οι τράπεζές της, συμπεριλαμβανομένων των Societe Generale και BNP Paribas, θα επηρεαστούν από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Η χρεοκοπία της SVB δεν αποτελεί συστημικό γεγονός και δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία σχετικά με μια πιθανή μετάδοση στο γαλλικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δήλωσε την Κυριακή αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών στο Bloomberg.

Οι γαλλικές και ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις της κατάστασης, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η δραματική κατάρρευση της τράπεζας με επίκεντρο την τεχνολογία έχει σοκ σε όλο τον κόσμο, καθώς οι ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων από την Bay Area της Καλιφόρνιας έως το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούν για την πρόσβαση στα κεφάλαιά τους.

Silicon Valley Bank: Σε εξέλιξη πλειστηριασμός από τον FDIC

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ επέμεινε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης για τις βρετανικές τράπεζες, καθώς η κυβέρνηση εργάζεται “με ρυθμό” για να βρει έναν τρόπο να περιφρουρήσει τις βιομηχανίες τεχνολογίας και βιοεπιστημών της χώρας.

Η SVB, η οποία είχε παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ινδία, το Ισραήλ, τον Καναδά και τη Σουηδία, δεν είχε υποκατάστημα στη Γαλλία.

Πηγή: Bloomberg