Skip to main content

Επιταχύνεται η ανάκαμψη του εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας

Κατά το περασμένο δεκαπενθήμερο ο εξερχόμενος τουρισμός ανέκαμψε ταχύτατα.

Στις 6 Φεβρουαρίου, ταξιδιωτικά γραφεία και διαδικτυακές τουριστικές εταιρείες σε όλη τη χώρα που προσφέρουν ομαδικές εκδρομές στο εξωτερικό και πακέτα εισιτηρίων και διαμονής ξεκίνησαν και πάλι τις πωλήσεις τους. Την ίδια μέρα, η πρώτη ομάδα τουριστών της Tongcheng Travel αναχώρησε από τη Σαγκάη για την Ταϊλάνδη. Στις 7 Φεβρουαρίου, ομάδα έξι ατόμων επισκέφτηκε την Μπανγκόκ και την Πατάγια της Ταϊλάνδης σε μια εξαήμερη εκδρομή που οργάνωσε η Ctrip.

Κατά το περασμένο δεκαπενθήμερο ο εξερχόμενος τουρισμός ανέκαμψε ταχύτατα. Το πρώτο οργανωμένο ταξίδι της Ctrip από τη Σαγκάη στη Νέα Ζηλανδία στις 18 Μαρτίου, με μέση τιμή 27.999 γιουάν ανά άτομο, εξαντλήθηκε αμέσως. Όλο και περισσότεροι πολίτες επισκέπτονται τα γραφεία μετανάστευσης για ανανέωση των διαβατηρίων τους, με αποτέλεσμα σε πολλά από αυτά να έχει εξαντληθεί η διαθεσιμότητα για προγραμματισμένα ραντεβού.

Στις 21 Φεβρουαρίου, στις αρχές της άνοιξης, επισκέπτες στο πάρκο Σιχουάνγκχου στο Τόνγκχαϊ της πόλης Λιενγιουνκάνγκ στην επαρχία Τσιανγκσού στην ανατολική Κίνα έβγαλαν φωτογραφίες και θαύμασαν τις ανθισμένες δαμασκηνιές – Φωτογραφία: Λι Τσιάο

Σύμφωνα με στοιχεία της Ctrip, την εβδομάδα αμέσως μετά τη Γιορτή της Άνοιξης, οι κρατήσεις για ομαδικές εκδρομές και πακέτα αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων αυξήθηκαν πάνω από τρεις φορές σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η σταδιακή αύξηση της ζήτησης για ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς του εξωτερικού αντανακλά τον ενθουσιασμό των τουριστών. Τα δεδομένα των κρατήσεων από διάφορες τουριστικές πλατφόρμες δείχνουν ότι η πλειψηφία των νέων εγγεγραμμένων χρηστών έχει γεννηθεί μετά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, η Ταϊλάνδη είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για τους τουρίστες της πλατφόρμας Utour, ακολουθούμενη από τις Μαλδίβες, το Μπαλί, τη Σιγκαπούρη και άλλα μέρη. Τα στοιχεία της Tongcheng Travel δείχνουν ότι οι πελάτες της ενδιαφέρονται περισσότερο να επισκεφτούν την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη και την Ινδονησία, ενώ νησιωτικοί προορισμοί όπως οι Μαλδίβες και τα Φίτζι είναι εξίσου δημοφιλείς.

Στις 22 Φεβρουαρίου οι επιβάτες λεωφορείων στην πόλη Γιγού της επαρχίας Τσετσιάνγκ έκαναν χρήση του ψηφιακού γιουάν για να πληρώσουν το κόμιστρο του ενός λεπτού του γιουάν- Φωτογραφία: Κονγκ Σιενμίνγκ

Με την περαιτέρω ανάκαμψη των ομαδικών ταξιδιών στο εξωτερικό, οι αεροπορικές εταιρείες επιταχύνουν επίσης την επανεκκίνηση των διεθνών και περιφερειακών τους δρομολογίων. Μέχρι στιγμής, η China Eastern Airlines και οι θυγατρικές της εκτελούν 52 διεθνή και περιφερειακά επιβατικά δρομολόγια και 302 πτήσεις συνολικά την εβδομάδα.

Η China Southern Airlines θα επανακκινήσει ή και θα εγκαινιάσει σαράντα οκτώ νέα δρομολόγια μετ’ επιστροφής σε 12 προορισμούς, παρέχοντας στους επιβάτες της ένα ευρύ φάσμα επιλογών με πτήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Με τα αεροπορικά δρομολόγια να ανακάμπτουν, το κόστος των εισιτηρίων αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω.