Skip to main content

Στην Ουκρανία το ΔΝΤ για διαπραγματεύσεις ενός πακέτου βοήθειας

Εξετάζεται πολυετές πακέτο βοήθειας ύψους 16 δισ. δολαρίων

Μια αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει ξεκινήσει συνομιλίες από τη Δευτέρα με Ουκρανούς αξιωματούχους, καθώς το ταμείο ζυγίζει ένα πολυετές πακέτο βοήθειας ύψους 16 δισ. δολαρίων για περισσότερη οικονομική βοήθεια. Η κυβέρνηση στο Κίεβο επιδιώκει ένα πλήρες πακέτο δανείων μετά την εξασφάλιση συμφωνίας τον Δεκέμβριο για ένα προσωρινό πρόγραμμα εποπτείας τεσσάρων μηνών.

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ πρόκειται να συναντηθούν την Τρίτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία ενόψει της αναμενόμενης εντατικοποίησης των συγκρούσεων. Τα συστήματα αεράμυνας, τα θέματα «συνασπισμού αρμάτων μάχης», οι προμήθειες πυρομαχικών και τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ στο Facebook.

Αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι η χώρα θα χρειαστεί 38 δισ. δολάρια φέτος για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και άλλα 17 δισ. δολάρια για επείγουσες ενεργειακές επισκευές και ανακατασκευή κρίσιμων υποδομών.

naftemporiki.gr