Skip to main content

Ουκρανία: Τετράμηνο πρόγραμμα του ΔΝΤ ανοίγει την πόρτα για χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 Οι όροι που πρέπει να εκπληρώσει η χώρα στο πλαίσιο  της συμφωνίας

Η διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε ένα νέο τετράμηνο πρόγραμμα για την Ουκρανία, το οποίο δεν προβλέπει δανεισμό χρημάτων, αλλά θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως γέφυρα για ένα πακέτο δανείων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, εάν είναι επιτυχές.

Το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ συζήτησε τη Δευτέρα το λεγόμενο πρόγραμμα εποπτείας με συμμετοχή του διοικητικού συμβουλίου  για το εμπόλεμο έθνος.

Το πρόγραμμα “είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες της Ουκρανίας” και βοηθά την κυβέρνηση να εφαρμόσει συνετές πολιτικές και να ενεργοποιήσει την χρηματοδότηση  από δωρητές “, δήλωσε η   αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Γκίτα Γκοπινάθ.

δντ περιλαμβάνουν μέτρα για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων, την κινητοποίηση της εγχώριας χρηματοδότησης, την αναζωογόνηση των εγχώριων αγορών χρέους, και  τη διατήρηση της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας.

Σε περίπτωση που η Ουκρανία ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα, μπορεί να είναι σε θέση να λάβει ένα πλήρες πακέτο δανείων από το ΔΝΤ, το οποίο η κυβέρνηση του Κιέβου αναμένει ότι μπορεί να φθάσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια από την άνοιξη.νομισμδντ

naftemporiki.gr