Skip to main content

LVMH: Ο Μπερνάρ Αρνό τοποθέτησε την κόρη του στη θέση του CEO της Dior

O Μπερνάρ Αρνό με τη Ντελφίν και τον Αντουάν. EPA/YOAN VALAT

Ενισχύει την κυριαρχία της οικογένειάς του στην «αυτοκρατορία» των πολυτελών ειδών.

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο Γάλλος μεγιστάνας πίσω από τον πανίσχυρο όμιλο πολυτελών ειδών LVMH, τοποθέτησε την κόρη του Ντελφίν ως επικεφαλής στο δεύτερο μεγαλύτερο brand του ομίλου, Dior.

Ο Αρνό είναι ο άνθρωπος που εκθρόνισε τον Έλον Μασκ κερδίζοντας τον τίτλου του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου. 

Με την τελευταία του απόφαση, ο 73χρονος συνεχίζει την προώθηση των παιδιών του σε σημαντικές θέσεις στην «αυτοκρατορία» του, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg υπενθυμίζοντας ότι έχει επίσης προωθήσει στην ιεραρχία τον μεγαλύτερό του γιο Αντουάν, ο οποίος ανέλαβε ως Διευθύνων Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Christian Dior, την εταιρεία συμμετοχών μέσω της οποίας η οικογένεια Αρνό ελέγχει την LVMH.

Στην τελευταία ανακατάταξη ο Αρνό τοποθέτησε τον μέχρι πρότινος CEO της Dior, Πιέτρο Μπεκάρι, στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου τη Louis Vuitton, που είναι το μεγαλύτερο brand του ομίλου, το οποίο διεύθυνε μέχρι τώρα ο Μίχαελ Μπέρκ. Ο Μπερκ θεωρείται πιστό στέλεχος και συνεργάτης του Αρνό, και αναμένεται να αναλάβει νέες ευθύνες, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 47χρονη Ντελφίν Αρνό έχει εργαστεί στον οίκο Louis Vuitton την τελευταία δεκαετία δίπλα στον Μπερκ και προηγουμένως είχε περάσει δώδεκα χρόνια στην Dior.

naftemporiki.gr