Skip to main content

Twitter: Ο Έλον Μασκ επαναφέρει τους λογαριασμούς δημοσιογράφων που είχαν ανασταλεί

«Η οριστική αναστολή παραμένει μια ενέργεια επιβολής για σοβαρές παραβιάσεις».

Το Twitter ξεκίνησε να επαναφέρει λογαριασμούς που είχαν τεθεί σε αναστολή λόγω παραβίασης των κανόνων της πλατφόρμας και η εταιρεία σχεδιάζει να επαναφέρει περισσότερους μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

Σε μια σειρά αναρτήσεων το βράδυ της Παρασκευής, το Twitter ανέφερε ότι είχε εντοπίσει διάφορες πολιτικές όπου η μόνιμη αναστολή ήταν μια «δυσανάλογη» ενέργεια για παραβίαση κανόνων.

Η εταιρεία είπε ότι οι αποκαταστημένοι λογαριασμοί εξακολουθούν να πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες της. «Η οριστική αναστολή παραμένει μια ενέργεια επιβολής για σοβαρές παραβιάσεις», ανέφερε.

Επίσης, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, σε ξεχωριστές του αναρτήσεις στο Twitter ανακοίνωσε ότι ότι θα επαναφέρει σε λειτουργία τους λογαριασμούς στο Twitter αρκετών δημοσιογράφων που ανεστάλησαν εν μέσω διαμάχης για τη δημοσιοποίηση δημοσίων δεδομένων για τις διαδρομές του αεροσκάφους του.

«Ο κόσμος μίλησε. Θα αρθεί τώρα η αναστολή των λογαριασμών που δημοσίευσαν προσωπικές πληροφορίες για την τοποθεσία μου», ανέφερε o επιχειρηματίας μέσω Twitter.

Ο Μασκ προχώρησε σε «δημοσκόπηση» μέσω Twitter για το εάν θα πρέπει να επανέλθουν σε λειτουργία οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων, με το 58,7% των συμμετεχόντων να δηλώνει υπέρ της άμεσης αποκατάστασής τους.

Νωρίτερα η πλατφόρμα ανέστειλε τους λογαριασμούς αρκετών διακεκριμένων δημοσιογράφων – συμπεριλαμβανομένων από μέσα όπως η Washington Post, το CNN και οι New York Times – που κάλυπταν θέματα σχετικά με τον Μασκ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έθεταν σε κίνδυνο την οικογένειά του γιατί είχαν δημοσιεύσει την τοποθεσία του σε πραγματικό χρόνο, επισημαίνοντας ότι αυτό ισοδυναμεί «βασικά με συντεταγμένες δολοφονίας».