Skip to main content

Γερμανία: Άνω των εκτιμήσεων μείωση των εξαγωγών

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,6% τον Οκτώβριο, στο διπλάσιο από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, καθώς ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα έπληξαν τη ζήτηση στους βασικούς εμπορικούς εταίρους της, αυξάνοντας περαιτέρω το φάσμα της ύφεσης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,6% τον Οκτώβριο, στο διπλάσιο από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας την Παρασκευή.

Ο Οκτώβριος σηματοδότησε τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα πτώσης των εξαγωγών, αφού ο Σεπτέμβριος σημείωσε απροσδόκητη πτώση 0,5% τον μήνα.

Οι αποστολές προς τον κορυφαίο εξαγωγικό εταίρο της Γερμανίας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση 3,9% τον Οκτώβριο, ενώ οι εξαγωγές σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν κατά 2,4%.

Οι εισαγωγές ήταν επίσης πολύ πιο αδύναμες από το αναμενόμενο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους από τον Ιανουάριο στο 3,7%, οδηγώντας σε υψηλότερο εμπορικό ισοζύγιο κατά 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ (7,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Πηγή: Reuters