Skip to main content

Έλον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολ.

REUTERS/Aly Song//File Photo

O πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη πούλησε 19,5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla στον απόηχο της εξαγοράς του Twitter.

Στην πώληση μετοχών αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Tesla προχώρησε ο Έλον Μασκ αφότου έκλεισε την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με αρχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη πούλησε 19,5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla. Ο Μασκ είχε πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, μια χρονιά κατά την οποία η μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτινάχθηκε πάνω από 50%. Φέτος, πούλησε μετοχές αξίας άνω των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο και περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο.

Η τιμή της μετοχής της Tesla έχουν υποχωρήσει πάνω από 50% από τις αρχές του έτους, εξαφανίζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του Μασκ, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία κοντά στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Πρόσφατα η Tesla ανακοίνωσε ότι ανακαλεί περίπου 40.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ λόγω πιθανού προβλήματος στο υδραυλικό τιμόνι.

Σε ένα συνέδριο την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ είπε στον διευθυντή hedge fund Ρον Μπάρον ότι ο φόρτος εργασίας του «αυξήθηκε από περίπου 78 ώρες την εβδομάδα, πιθανώς σε 120». Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Twitter. Αφού «ξήλωσε» όλη την ηγετική ομάδα της πλατφόρμας, ο ίδιος έχει επιλέξει τον τίτλο «Chief Twit» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η θέση του ως μόνου διευθυντή στην εταιρεία είναι μόνο προσωρινή.

naftemporiki.gr