Skip to main content

Disney: «Κρατάει» στη βιομηχανία streaming

Η Walt Disney αψήφησε τις ανησυχίες για επιβράδυνση στη βιομηχανία streaming ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών στην υπηρεσία της Disney+ στα 152,1 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, υψηλότερα από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Στο τέλος του τρίτου τριμήνου, το Hulu είχε 46,2 εκατομμύρια συνδρομητές και το ESPN+ 22,8 εκατομμύρια. Συνδυαστικά, τα Hulu, ESPN+ και Disney+ έχουν πάνω από 221 εκατομμύρια συνδρομητές ροής. Το Netflix, εδώ και καιρό ηγέτης στον χώρο ροής, είχε 220 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ωστόσο, η Disney μείωσε το μακροπρόθεσμο guidance της για τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών της Disney+ λόγω της πρόσφατης απώλειας των δικαιωμάτων της για το κρίκετ IPL στην Ινδία. Αντί να φτάσουν τα 260 εκατ. συνολικά συνδρομητές μέχρι το 2024, η εταιρεία αναμένεθ τώρα ότι οι συνδρομητές θα περιοριστούν στα 245 εκατ.

Ίσως το πιο σημαντικό για τους επενδυτές είναι, ωστόσο, ότι η Disney έμεινε στον στόχο της κερδοφορίας της υπηρεσίας της Disney+ έως το 2024. Ενώ η Wall Street κάποτε επευφημούσε καθώς η Disney και οι ανταγωνιστές της ξόδευαν πολλά σε νέο περιεχόμενο για να προσελκύσουν νέους συνδρομητές, οι επενδυτές πλέον επικεντρώνονται στο πώς οι εταιρείες θα επιτύχουν κερδοφορία.

Για να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου, η Disney δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αυξήσει την τιμή των υπηρεσιών streaming- στις οποίες περιλαμβάνονται οι Hulu και ESPN – στις ΗΠΑ αργότερα φέτος. Οι αυξήσεις τιμών θα τεθούν σε ισχύ καθώς θα κυκλοφορήσει τις εκδόσεις των υπηρεσιών streaming που υποστηρίζονται από διαφημίσεις τον Δεκέμβριο. Το Netflix έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για μια υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, με την ελπίδα να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές.

Οι νέες λεπτομέρειες ήρθαν καθώς η Disney ανέφερε σημαντικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, εν μέρει χάρη στην άνθηση της επισκεψιμότητας στα θεματικά της πάρκα στις ΗΠΑ και το Παρίσι, όπου η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία παρά τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

naftemporiki.gr