Σύσταση νέου αμοιβαίου κεφαλαίου από την GSAM

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 15:22
UPD:15:27
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Τη σύσταση και έναρξη διάθεσης προς το επενδυτικό κοινό του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου της, του Goldman Sachs Europe High Yield Bond Portfolio, ανακοίνωσε η Goldman Sachs Asset Management (GSAM).

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο ανήκει στην οικογένεια των αμοιβαίων κεφαλαίων της Goldman Sachs Funds SICAV, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και συμμορφώνεται με τις οδηγίες του UCITS. Πρόκειται για ένα ενεργά διαχειριζόμενο χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει κυρίως τίτλους σταθερού εισοδήματος, χαμηλής επενδυτικής αξιολόγησης, που εκδίδονται από ευρωπαϊκές εταιρείες.

«Οι πελάτες μας εξακολουθούν να αναζητούν λύσεις σταθερού εισοδήματος, οι οποίες είναι λιγότερο ευαίσθητες στις διακυμάνσεις των επιτοκίων. Πιστεύουμε ότι το Europe High Yield Fund μπορεί να προσφέρει στους πελάτες μας ένα μοναδικό πλεονέκτημα στο εξελισσόμενο ευρωπαϊκό πιστωτικό περιβάλλον, καθώς συνδυάζει τη διεθνή μας παρουσία και την τοπική εξειδίκευσή μας σε ό,τι αφορά την αγορά σταθερού εισοδήματος υψηλών αποδόσεων», δήλωσε ο Νικ Φίλιπς, επικεφαλής της μονάδας Third Party Distribution της GSAM για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

«Το Goldman Sachs Europe High Yield Bond Portfolio έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει πρόσβαση σε (επενδυτικές) ευκαιρίες που αναδύονται στο περιβάλλον της ταχέως αναπτυσσόμενης Ευρωπαϊκής αγοράς υψηλών αποδόσεων, όπου διαρθρωτικές τάσεις, όπως η απομόχλευση των τραπεζικών ισολογισμών, αναμένονται να οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση της προσφοράς νέων εκδόσεων στα επόμενα 5 χρόνια. Σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και τα χαμηλά επιτόκια, πιστεύουμε ότι το Europe High Yield μπορεί επιπλέον να προσφέρει στους επενδυτές σταθερού εισοδήματος ελκυστικές αποδόσεις, με σχετικά μικρότερη έκθεση σε επιτοκιακές διακυμάνσεις», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα